Най-добрите цени за компютри, компоненти, лаптопи, сървъри, принтери, консумативи

HP 350 G1 серия мобилни компютри / Новини - МОСТ Компютърс

Тел.: (02) 91 823   Факс: (02) 873 00 37   Сервиз: 0700 144 11

HP 350 G1 серия мобилни компютри

Hewlett-Packard е една от световно известните марки, които инвестира не малък ресурс във своите преносими компютри. За никой не е тайна, че едни от най-красивите, изчистени и елегантни силуети на лаптопи са именно дело на HP. От доста време насам компанията залага и на една друга успешна концепция. Създава един универсално добър продуктов дизайн, който използва в цяла серия различни модели. Така човек, който няма особено големи технологични изисквания и иска да притежава предимно красотата при дизайна на устройството, може да се сдобие с него при по-скромна инвестиция. Ако пък гоните съвършен хардуер със същият дизайн, то отново имате опция. От всичко печели само и единствено крайният потребител, който получава по-ниска цена.


Към споменатата преди малко практика причисляваме и HP 350 G1. Още от първият допир с устройството след отварянето на кутията оставаме много приятно изненадани. Корпусът е комбинация от сребристо сива и черна пластика, като горният капак прилепва плътно, застъпвайки малка част от шасито около пантите на отварящият механизъм. Самият той от една страна е стегнат и здрав, но от друга се движи плавно и леко. Такова съчетание срещаме рядко дори при преносими компютри от най-високият хай-енд клас. Светлата част на корпуса е устойчива на цапане и пръстовите отпечатъци по нея не личат. Сглобката на елементите е добра, не забелязваме дефекти в отливката или паразитни шумове и припуквания при опитите ни за кривене. Като габарити 350 G1 ще определим като по-скоро компактен. Неговият профил е едва 23.1мм. Нека припомним, че според последните Shark Bay изисквания на Intel дадена машина да бъде Ultrabook са дебелината да не надхвърля 23мм. Останалите габарити на лаптопа са 261мм дълбочина, на 384 ширина. В комбинация с тегло от малко над 2кг, 350 G1 е достатъчно компактен, че лесно да се пренася ежедневно до офиса или дори на по-дълго разстояние при командировка. Ако в нея има полет, не се притеснявайте – батерията е 4-клетъчен Li-Ion акумулатор със заряд от 41 WHr. С тяхна помощ устройството може да работи автономно до 8 часа или иначе казано цял презокеански полет.

С подобен резултат могат да се похвалят основно ултрабуци с 13-14” дисплеи. А HP 350 G1 все пак е пълноценен 15.6” лаптоп. Неговият дисплей е LED-backlit с HD резолюция 1366 x 768 пиксела. От тук следва, че плътността на пикселите за площ от 1” е точно 100 със страна на всеки от тях 0.2529мм. Ако не използвате компютъра си за нещо специализирано, като видео обработка или професионални фотографски корекции на снимки, тази резолюция би ви свършила идеална работа. Изображенията са с добра детайлност и умерен контраст. Зрителните ъгли както за хоризонтална, така и за вертикална гледна точка са почти водоравни, а благодарение на anti-glare покритието тук, няма да имате проблеми и с работата под пряка слънчева светлина.

HP 350 G1 серия мобилни компютри

Клавиатурата съвсем очаквано за такъв тип и клас устройство е от островен тип. Характерен момент е, че почти всички бутони са пълноразмерни, включително и намиращият се в дясната половина нъмпад нумерационен блок. Самият той е полезна екстра, която срещаме предимно при преносимите компютри с над 17” дисплеи. С цел ергономия и удобство при писане , бутоните са изнесени в ложе, което стои на 2мм под общата равнина. Визуално продължавайки Space бутона, в ляво от централната ос се намира достатъчно обширен тъчпад. Той е получил заобляне в горната си част а в долната са разположени двата ясно разграничени помощни бутона. В срещуположната горна част, над клавиатурата, под решета, HP са вградили достатъчно силно стерео озвучение, с помощта на което спокойно можете да гледате филм в средно голямо помещение, без да ви се налага да свързвате външни колонки.

HP 350 G1 разполага с богат асортимент от изходи и приложения по продължението на периферията си. В ляво, последователно подредени са захранващият порт, охлаждаща решетка, аналогов VGA и цифров HDMI видео изходи, RJ-45 Ethernet и 2 USB порта от бързата и надеждна версия 3.0. В срещуположната дясна страна има още 1 USB но от е версия 2.0, 3.5мм аудио жак, четящо и записващо оптично устройство DVD Super Multy и заключващ Kensington Lock. В лицевата част място намерил единствено четецът на карти памет SD.

Красивият и дизайнерски изчистен лаптоп 350 G1 разполага с богат хардуерен асортимент. При процесорите имаме от най-бюджетният Intel Celeron 2957U до тестваният от нас 4-та генерация Intel Core i7-4500U. Това е двуядрено CPU с 4 MB L3 кеш и стандартна тактова честота 1.8 GHz. Процесора обаче поддържа и функцията Turbo Boost при която при нужда може да бъде постигнат моментен оувърклок от цели 3 GHz. Видео картата също е стабилна - AMD Radeon HD 8750M с 2GB DDR3 самостоятелна памет. Вариантите за вградена памет също са няколко като най-големите от тях са 1 TB с 5400 rpm и по-малкият, но доста по-бърз с обем от 500 GB и скорост на въртене от 7200 rpm.

Коментари