Най-добрите цени за компютри, компоненти, лаптопи, сървъри, принтери, консумативи

Лаптоп ACER Aspire AS5542G-303G32Mn - масивна мултимедийна система / Новини - МОСТ Компютърс

Тел.: (02) 91 823   Факс: (02) 873 00 37   Сервиз: 0700 144 11

Лаптоп ACER Aspire AS5542G-303G32Mn - масивна мултимедийна система

Лаптопите на бранда Acer в последно време остават леко в сянката на по-масовите производители. Това обаче по никакъв начин не ги прави нежелани и по-лоши като качества, дори напротив. Те са надеждни, имат конкурентоспособни цени, подобаващ технически потенциал и дизайн който винаги може да бъде разпознат.

Ако търсите мобилна джаджа, която ежедневно, лесно да можете да пренасяте от дома до офиса си, то мобилният компютър Acer Aspire AS5542G - не е вашето устройство. Лаптопът представлява масивна мултимедийна система, която е предназначена по-скоро за домашно ползване. Теглото е цели 2кг 658гр. Моделът има не малка история, неговият предшественик се появи преди години и имаше доста успехи именно в мултимедийното направление. Наследникът е получил няколко ъпгрейда, като екстериорната част е останала почти непокътната. Корпусът е масивна, устойчива на натиск и опити за кривене пластмаса. Обработката е няколко вида, като горният капак е син гланц, вътрешното пространство сив мат, а долната част е черна, с грапава текстура. Устройството има всички предпоставки да ви служи безпроблемно дълго време. За качествата сглобка допринася и все по-рядко срещаната механична заключваща скоба в лицевата част.

Самият горен капак е с характерна, А-симетрична форма - лесно се отваря дори с една ръка. Механизмът му е класически, двукомпонентен. В пространството между него е поместено достатъчно силно Dolby Home Theater озвучение. Тестовете ни показват, че звука който възпроизвежда е достатъчно качествен, без паразитни шумове.

В горният край на рамката около дисплея пък е разположена Web камера Cristal Eye. Тъчпадът е решен ефектно – той е едно цяло с общата равнина. Също толкова нестандартно решение са и помощните бутони, обединени в един общ. Тъчпадът има самостоятелна скрол зона, а в дясно от нея място е намерил бутон. Повечето от вас се чудят каква функция ли има той? – Да активира помощните бутони. Лаптопът има също така отделни бутони за контрол на звука, а Power е със силно синьо осветление.

Клавиатурата е с характерно разпределение на бутоните – те са здрави и предполагат безпроблемен натиск дори при игри, но за сметка на това са малко по-шумни.

Дисплеят с който се предлага Aspire 5542 е 15.6" LCD с HD Ready резолюция 1366x768 пиксела. Плътността на пикселите за 1” е точно 100 със страна на точката 0.253мм.

Образът е достатъчно детайлен и ясен, че да покрие основните потребителски нужди които имаме. Дисплеят има лъскаво CineCrystal покритие което допринася за подобряване качеството на картината в помещения без директна слънчева светлина. За реалистичният изглед на цветовете пък допринася LED светодиодната подсветка на екрана. Тя също се охарактеризира и с намалена консумация на електроенергия. Лаптопът се захранва от 6-клетъчен литиево-йонен акумулатор със заряд 4400 mAh. В комбиниран работен режи, той издържа самостоятелно около 3ч.

Процесорът, който захранва Aspire 5542 e AMD Athlon II M300 с 1 МВ кеш и тактова честота 2GHz. Нестандартното, но работещо безотказно решение, което в комбинация с видео карта ATI Mobility Radeon HD 4570 и 3GB RAM - работи много добре. Любопитен момент е, че лаптопът е почти безшумен и има минимално греене. Охлаждането е изнесено в задната част, като по този начин прави устройството удобно за работа дори в скута ви.

Вариантите на пространство за съхранение на данни са няколко, като конкретно нашата тестова бройка бе с 500GB.

По отношение на свързаността на периферията си Aspire 5542 има всичко, от което бихме имали нужда. В дясно са 2 USB порта версия 2.0, оптично устройство DVD Super Multi, гнездо за факс модел и заключващ Kensington Lock механизъм. В ляво е захранването, LAN, цифров HDMI и аналогов VGA видео портове, още 2 USB-та от същата версия, както и общо 3 3.5мм аудио жака. Последният е рядко срещаният при лаптопи линеен вход. В лицевата част са светлинните индикатори и четецът на SD карти памет.

Коментари