Най-добрите цени за компютри, компоненти, лаптопи, сървъри, принтери, консумативи

ACER V3-772G / Новини - МОСТ Компютърс

Тел.: (02) 91 823   Факс: (02) 873 00 37   Сервиз: 0700 144 11

ACER V3-772G

Към момента пазара на мобилни компютри е основно наситен с 15.6” машини. Този размер с времето се наложи като универсален и предпочитан от почти всеки тип потребители. Сигурно ви направи впечатлени отметката – Почти? Има хора които се нуждаят не само от висока производителност, но и от малко по-големи размери. Това са хора които основно използват лаптопите си за работа или по-сериозна игра. В днешното ни ревю сме подготвили да ви покажем една много сериозна и достатъчно голяма машина на приемлива цена. Представяме ви Acer Aspire V3-772G. Като дизайн лаптопът е максимално изчистен, като в корпусът има и своята доза индивидуализъм – визираме отварянето и пространството под пантите което е заоблено. В края има сребрист кръг който очакваме да е Power бутона, но не той е част от вътрешното пространство. Останалите преобладаващи форми са скосени и отсечени. Шасито стои под идеална равнина. Корпусът е приятна на допир пластика която в горната си част много наподобява метал, такъв все пак е наличен в корпуса. Очакваме да се цапа трудно, но не – материалът е устойчив на пръстови отпечатъци и преждевременна амортизация. Точните габарити които имаме тук са 414.8мм ширина, на 275 дълбочина и дебелина от 34.7мм. Теглото също е в границите на нормалното – 3кг 159гр. Но имайте предвид, че ако ще носите ежедневно лаптопа до работното си място…осезаемо по-обемист и тежък е от повечето 15.6” машини.

И така, отваряйки горният капак на Acer Aspire V3-772G, пред нас се разкрива огромен 17.3" дисплей с резолюция 1920x1080 пиксела. Той има TN панел и използва добре познатата ни с качествата си LED технология. Средната плътност на пикселите която отчитаме тук за 1” е 127 със страна на точката 0.2мм, като този резултат е над средното за размеровият клас ниво. Картината е с висока детайлност и безпроблемна работа от близко разстояние. Яркостта също е над средното ниво - по време на тестовете си отчитаме 330sd/m2 с разпределение 80% по продължение на цялата повърхност. От тук изхождаме, че работата под пряка слънчева светлина не е проблем. Зрителният ъгъл за хоризонтална гледна точка е малко по-висок от вертикалният, но като цяло и двата са много добри. Съвсем логично, имайки предвид, че преносимите компютри с голям екран често се използват за гледане на видео в не само фронтално стоейки срещу тях. Тук допълнителен фактор е и достатъчно силното стерео озвучение DolbyHomeTeatherс мощност от 3W. То е разположено в правоъгълна решетка, под пантите на отварящият механизъм.

Когато погледа ни слиза още малко по-надолу, разкриваме голяма пълноразмерна клавиатура от островен тип. Бутоните са с плътен ход и не издават паразитни шумове. Макар да има достатъчно пространство обаче има 2 двойки бутони които нямат разстояние помежду си. Над левият Shift и до Enter. Стрелковият курсор също е малко сбит, но за сметка на това в дясно от него маркираме наличието на нъмпад нумерационен блок. Тъчпада е почти централно разположен спрамо условната централна ос. Представлява един цял моноблок с два помощни бутона.

По продължение периферията на лаптопа намираме всички нужни ни за работа изходи и приложения. Това са общо 4 USB порта, като 2 от тях са от по-бързата и надеждна версия 3.0, има вградена HD Web камера, микрофон и изход за слушалки. За качествената аналогова видео връзка се грижи VGA порт, а за цифровата HDMI. Имаме още четец на карти памет и двуслойна DVD записвачка. За безжичната връзка с други устройства освен Wi-Fi се грижи и Bluetooth версия 4.0.

И така, ревюто ни достига до хардуера с който се предлага Acer Aspire V3-772G. Основата е появилият се по-рано през годината 4-ядрен 64-bit процесор Intel Core i7 с моделна абревиатура 4702MQ. Той има 6MBкеш и стандартно работи с тактова честота 2.2GHz. При екстремално TurboBoostнатоварване обаче моментният оувърклок достига цели 3.2GHz. RAM паметта е 8GB DDR3 на 1600MHz, а партниращият графичен процесор - NVIDIA GeForce GTX 760M с 2GB GDDR5 самостоятелна памет и стандартна честота 400 MHz, която също при нужда може да скочи до моментен пик от 1.15 GHz. Пространството за съхранение на данни е хибрид между Hard диск с обем 1TB и 120GB SSD.

Батерията която захранва всичко това е 6-клетъчен 48 Wh литий-йон. С него лаптопа издържа около 3 и половина час с едно зареждане.

Коментари