Най-добрите цени за компютри, компоненти, лаптопи, сървъри, принтери, консумативи

HP ProBook 455 / Новини - МОСТ Компютърс

Тел.: (02) 91 823   Факс: (02) 873 00 37   Сервиз: 0700 144 11

HP ProBook 455

В повечето случаи хората които търсят преносим компютър имат 4 основни опорни точки при избора си. На първо място е лаптопа да бъде от известна, доказала качествата си марка, като от това следва, че ще бъде достатъчно качествен. Вторият акцент е дизайна, следван от хардуерният пълнеж и финал, определяща е и цената. В това ревю ще ви представим единна машина, която покрива и четирите критерия като по този начин става едно от топ предложенията за класа. Уважаеми дигитални фенове - HP ProBook 455. Щом отваряме кутията му, първото нещо което ни прави впечатление е дизайна – страхотен. Той съчетава в едно две на пръв поглед пълни противоположности – улегналост и агресия. Така лаптопа едновременно би допаднал както на бизнесмени около 50-те, така и на младежката аудитория. Черният матиран капак е основен акцент – приятен на допир и устойчив на цапане. Друг негов плюс е, че не позволява лесно изплъзване когато пренасяме лаптопа с една ръка. Вътрешното пространство пък е графитена пластика с гланцирана обработка. Характерен момент е, че горната и периферната част са едно цяло, като преливката е с ръб. Като габарити ProBook 455 можем да определим като компактен – широк е 375мм, с дълбочина 256 и дебелина 22.8мм в най-издадената точка. Самото шаси стой водоравно спрямо повърхността върху която е поставено, тоест няма горно скосяване в пространството където стоят китките ни при писане. Скосяване все пак има, но то е долно и с цел по-добро охлаждане.

Дисплеят на HP ProBook 455 е с диагонал 15.6”. Размер който не случайно е толкова масов, защото идеално комбинира добра мобилност и размер подходящ за работа и гледане на видео. Той има HD резолюция 1366 x 768 пиксела с приблизително 100 ppi плътност на изображението. В резултат картината е с добър контраст, а при работа от около 30см очите на се натоварват повече от стандартното. Пикселите с размер на страната 0.253мм не са видими за невъоръженото човешко око. Отчитаме наличието на матирано покритие което гарантира, че свободно можем да работим дори под пряка слънчева светлина. Технологията използвана при дисплея е LED, тя от една страна гарантира по-реалистично изглеждащи цветове, а от друга се грижи за намалената консумация на електроенергия. В подкрепа на думите ни е факта, че 6-клетъчна литиево-йонна батерия на ProBook 455 издържа над 4ч активна работа.

В горната част на рамката около дисплея намираме вградена HDWebкамера която предава със 720p. Теста ни показва, че предава Skype видео дори на цял екран с достатъчно добро качество. Поглеждайки в срещуположният долен край впечатление ни прави отварящият механизъм който изнася капака зад шасито. Между двете панти в дълга решетка е поместено стерео озвучението DTS Sound+. То е достатъчно силно, че да гледате филми без да се налага да свързвате външни колонки. Клавиатурата е от един характерен за лаптопите на HPтип който сме обсъждали и преди. Той комбинира в едно качествата на класическите бутони и тези с островно разположение. Накратко - къс ход, липса на паразитни шумове и лесно почистване. Рамката около клавиатурата е съвсем тясна, като по този начин е добавено място за нъмпад нумерационен блок в дясно. Под него пък може да се срещне една нетипична за този ценови клас екстра – четец на пръстови отпечатъци. Бизнес приложение което още повече засилва физическата протекция на лаптопа ви. Тъчпада е изнесен максимално в ляво и стои няколко милиметра под общата равнина. Помощните му бутони пък са ясно разграничени и изпъкнали.

От към изходи и приложения, периферията на HP ProBook 455 е максимално продуктивна. В ляво последователно подредени са захранващият порт, охлаждаща решетка, аналогов VGA видео порт, Lan и цифров HDMI. В самият край място са намерили 2 USB порта версия 2.0. В дясно са 2 3.5мм жака за микрофон и слушалки, още 2 USB порта на от 10 пъти по-бързата и надеждна версия 3.0, оптично устройство DVD Super Multi и Kensington Lock заключващ порт. В лицевата част има светлинни индикатори и четец на карти памет SD. За безжичната връзка с други устройства се грижи Bluetooth 4.0.

Процесорът с който се предлага ProBook 455 е Четириядрен AMD A8-4500M. Той има 4 MB cache и стандартно работи с тактова честота 1.9GHz. Процесора обаче поддържа и функцията Turbo Boost при която при нужда може да се постигне моментен оувърклок от 2.8 GHz. RAM паметта е от 4 до 8GB, а вграденото пространство за съхранение на данни може да достигне дори терабайт. За видеото партнира графичен процесор AMD Radeon HD 8750M който разполага с 2 GB DDR3 самостоятелна памет.

Коментари