Най-добрите цени за компютри, компоненти, лаптопи, сървъри, принтери, консумативи

HTC Desire 300 / Новини - МОСТ Компютърс

Тел.: (02) 91 823   Факс: (02) 873 00 37   Сервиз: 0700 144 11

HTC Desire 300

Факт – в последно време технологиите се развиват стремглаво. Нагледни доказателства безброй. По-важното в случая обаче е, че едновременно с подобряването на качеството, спада и цената. Не при всички категории, но конкретно при повечето смартфони от достъпният потребителски клас. В днешното ревю екипът  ни ще разгледа именно едно такова актуално предложение на бранда HTC. Смартфон с красив дизайн, компактен размер, добра камера и мощен процесор. Уважаеми зрители, на екраните си виждате HTC Desire 300.

Смартфона може да бъде срещнат у нас в два цветови варианта – черен и бял. Повърхността характерната за HTC матирана пластика която се охарактеризира с няколко плюса – красива е, устойчива е на цапане и драскане, а приятният допир свежда до минимум опасността от неволно изплъзване. Задната част и периферията са едно цяло, като преливката става плавно. В комбинация със заоблените си ъгли и компактни размери смартфона става максимално удобен за носене в джобове и работа с една ръка. За да добиете още по-детайлна представа за това което виждате на екраните си, Desire 300 е висок 131.8мм, широк 66.2 и дебел 10.1мм. Теглото също е в границите на нормалното - точно 120гр. Преминаването към предната част става постепенно чрез тънка хромирана лайсна. Над дисплеят има имитиращ стъкло дигитайзер, чийто слой продължава и върху двата помощни бутона в долната част. Те разполагат със самостоятелна бяла подсветка. В горната част в анодирано пространство е разположена решетката на говорителя, а до нея е фронталната камера. Макар да предава във VGAкачествен еквивалент, тя се справя отлично по време на тестовете ни със Skypeвидео разговор. В срещуположната задна страна HTC Desire 300 е снабден и с основна далеч по-добра камера. Тя има на разположение 5MPс максимална резолюция на снимката 2592х1944 пиксела. Сред софтуерните функции на камерата намираме автоматичен и touch фокус, face detection и комбиниращата се с навигационната система Geo-tagging. Както знаем, с нейна помощ можете да маркирате със снимки любими обекти директно върху картата. В случай, че ще снимате видео, то ще бъде WVGA с 30fps. Като минус отчитаме липсата на светкавица.

Вече направените кадри можете да разгледате върху дисплеят на смартфона. Той е TFT capacitive touchscreen с 4.3” диагонал и резолюция 480 x 800 пиксела. Осреднено плътността на пикселите му за 1” е 217 със страна на точката 0.117мм. Статистически погледнато този резултат е добър и над средно ниво. Практическата също потвърждава това. При работа от близко разстояние очите не се натоварват повече от обикновено, пикселите също Дисплеят има 16M цветови оттенъка и добър зрителен ъгъл, но при работа на открито избягвайте преките слънчеви лъчи, защото има отблясъци. Сензорите предават движението на пръста добре, наличен е и мултитъч.

Процесорът с който се предлага HTC Desire 300 е двуядрен Qualcomm MSM8225 Snapdragon S4 със CPU Instruction Set ARMv7 и чипсет Cortex-A5. Със своите 45nm и тактова честота 1.2 GHz. той ни е познат от модели като LG Optimus L7 II, HTC Desire X и Huawei Ascend G525. В комбинация с 512 MB RAM и графичен процесор Adreno 203 смартфона се справя отлично с базовите задачи които му поставихме, единствено когато когато го натоварваме максимално се забелязват леки заченки на забавяне, но нищо фрапиращо. Разбира се за добрите резултати допринася и операционната система, която тук е поверена в ръцете на Android v4.2.2 (Jelly Bean). В престижната класация 3DMark за 2013г процесора получава 3273 бала, с 500 повече от Apple A5x. Вградената памет на смартфона е 4GB, тя обаче могат да нарасне до +32 посредством четецът на карти памет microSD.

Коментари